PÅ GÅNG

KRAVALLERNA I GÖTEBORG 2001 – VAR DU DÄR? HAGABION 21/4!

Se filmerna PÅ HVITFELDTSKA BODDE VI , TERRORISTER – EN FILM OM DE DÖMDA och SKOTTEN PÅ VASAPLATSEN och träffa andra som också var där. Efter varje filmvisning följer ett samtal med personer nära förknippade med händelserna den här dagen. Många av dem finns med i filmerna eller bakom kameran. 

Vi visar tre olika filmer på samma tema – Vad hände under EU-toppmötet i Göteborg 2001?  Den här frågan är långt ifrån färdigutredd. Se filmerna, lyssna på gästerna, ställ frågorna!


Kino firar Folkets Bio och kortfilmen den 15 april!

Folkets Bio 50 år / kortfilm
Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio står för högkvalitativ svensk kortfilm på bio. Folkets Bio premiärsätter cirka 15-20 kortfilmer per år och har sedan starten 2008 tagit mer än 150 filmer i distribution.
Kino firar Folkets Bio och kortfilmen den 15 april och bjuder på gratis pinfärska kortfilmer samt liten frukost. Har du en biljett till kortfilmspaketet är du garanterad frukost.

Frukost serveras från kl. 10.00. Filmvisningen börjar kl. 10.30.


JUBILEUMSSERIE på PANORA!

Vi uppmärksammar att Folkets Bio fyller 50 år med att visa filmpärlor från Folkets Bios 50-åriga historia.

Tis 11 april kl 18:30
Viggen 37 – ett militärplans historia

Lör+sön 15+16 april kl 14:00
Victor och Josefine – barnfilm

Tis 25 april kl 18:30
Terrorister

Tis 9 maj kl 18:15
Ett anständigt liv

Tis 23 maj kl 18:15
Free Angela Davis & All Political Prisoners

Tis 6 juni kl 18:30
Tältet – vem tillhör världen?


Folkets Bio Umeå bjuder in till årsmöte och visning av Dom kallar oss mods 26 mars!

Bakom biografen börjar Mingla att ta form, en yta för samtal och häng i anslutning till filmvisningar. Nu vill vi inviga ytan tillsammans med alla våra medlemmar! Vi bjuder därför in till quiz och pizza efter årsmötet, när vi är mätta och glada beger vi oss till salongen för en visning av Stefan Jarls film Dom kallar oss mods. Välkomna! 


8 mars på Panora!

På Internationella kvinnodagen är hela programmet på Panora dedikerat till filmer antingen av eller med starka kvinnor. Det blir även mingel där vi bjuder på dryck och tilltugg.

I filmprogrammet hittar du bl.a. specialvisning av My Name is Andrea och Blue Jean, förhandsvisning av Korsett och Maryam Touzanis Den blå kaftanen, som vann Dragon Award Best International Film vid årets Göteborg Film Festival, samt premiär för Nasrin om den iranske människorättsadvokaten Nasrin Sotoudeh. Varmt välkomna!


Kino uppmärksammar Internationella kvinnodagen!

Kino uppmärksammar Internationella kvinnodagen onsdag 8 mars med ett specialprogram som inkluderar allt från konstdokumentärer och guldbaggevinnande kortfilmer, till en serie klassiker ur Folkets bios 50-årsjubilerande filmarkiv gjorda av kvinnor om kvinnor.
Välkommen!


Klarabiografen bjuder in till exklusiv förhandsvisning av Världens lyckligaste man + regissörsbesök!

Torsdagen den 2 mars kommer regissören Teona Strugar Mitevska till Klarabiografen för en exklusiv förhandsvisning av hennes senaste film VÄRLDENS LYCKLIGASTE MAN. Säkra dina biljetter redan nu!


Folkets Bio gästar BUFF!


Folkets Bio visar film på Tempo Dokumentärfestival!


Folkes Bio bjuder in till kalas med Alfons Åberg!


Folkets Bio firar 50 år på Hagabion!

Åsnelandet

11 minuter Kortfilm, Spelfilm Premiär 29 mars, 2023

Världens lyckligaste man

95 minuter Drama Premiär 31 mars, 2023

Pappan, taxin, natten

6 minuter Dokumentär, Kortfilm Premiär 5 april, 2023

Våra nyheter

FOLKETS BIO 50 ÅR!

1973 gick ridån upp för en ny epok inom svensk film när Folkets Bio bildades. Var med när vi tar klivet in i de nästa 50 åren, lika fast beslutna idag att med kärlek till filmen och publiken fortsätta att erbjuda ett brett och inkluderande filmutbud på biograferna och varhelst film visas.

PÅ GÅNG

KRAVALLERNA I GÖTEBORG 2001 – VAR DU DÄR? HAGABION 21/4! Se filmerna PÅ HVITFELDTSKA BODDE VI , TERRORISTER – EN FILM OM DE DÖMDA och SKOTTEN PÅ VASAPLATSEN och träffa andra som också var där. Efter varje filmvisning följer ett samtal med personer nära förknippade med händelserna den här dagen.

Vårens kommande filmer

Vilka filmer har premiär genom Folkets Bio framöver? Ta en titt på programmet HÄR eller under kommande filmer-sidan. Programbladet går att skriva ut och på webben uppdaterar vi regelbundet med nya titlar.