FOLKETS BIO och COVID-19

Folkets Bio tar händelseutvecklingen kring Coronaviruset på stort allvar och bevakar den aktivt.

Läs mer här

Kortfilmsdagen blir kortfilmsmånad och satsar digitalt!

I år ser Kortfilmsdagen lite annorlunda ut på grund av den rådande pandemin, vi anordnar därför visningar under en hel månad 21 december – 21 januari över hela landet.

Under knappen ”visningar”, hittar du vad våra visningsaktörer erbjuder. Vi erbjuder både digitala visningar med aktörer som  Draken Film och Uppsala Kortfilmfestival samt utomhusvisningar och fysiska visningar i salong med begränsad plats under den 21 december. Visningssidan uppdateras därefter regelbundet med event som arrangeras den följande månaden.

Om Kortfilmsdagen:
Den 21 december är årets kortaste dag. Det är också dagen då vi frossar i kortfilm av alla tänkbara sorter. För vuxna och för barn. Såväl på bio som i tv-soffan, vid bardisken och på nätet. Folkets Bio sköter Kortfilmsdagen med stöd av Svenska Filminstitutet.

Konceptet Kortfilmsdagen startade i Frankrike 2011 och finns i dag i över 20 länder på norra halvklotet. I Sverige startade Kortfilmsdagen 2014 och växer för varje år.